Geschiedenis & Filosofie

Behandelingen

 

Ayurveda wordt beoefend overal ter wereld, maar de klimatologische omstandigheden en overvloed van medicinale planten maakt het de moeite waard om naar India te reizen.

Ayurveda (“Wetenschap van het leven” ) is een vorm van traditionele geneeskunde die wetenschap en filosofie combineert.

Ayurveda bestaat al meer dan 3500 jaar in India en is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

De principes van de Ayurveda geneeskunde berusten op het belang dat het aan het natuurlijke en harmonische evenwicht van de drie samenstellingssoorten (prakruti doshas) geeft: vata, pitta & kapha.

De verschillende vormen van therapie zijn: yoga, geneeskunde door planten, massage, meditatie,  therapeutische oliën, ademhaling (Pranayam) en diët.

Leven volgens de principes van Ayurveda verschaft het evenwicht en het welzijn dat men nodig heeft in onze dagelijkse stressvolle leven.

Ayurveda heeft een preventieve en genezende benadering en is vooral bestemd om de lichamelijke problemen te bestrijden.

Het doel van Ayurveda is niet alleen het beïnvloede of lijdende deel van het lichaam te verzorgen maar beoogt de persoon in zijn geheel.

Om een evenwichtig en gezond leven te kunnen hebben, vereist de Ayurvedische benadering tot een gezonde en natuurlijke voeding, het lichaam te ontgiften om de weerstand van het lichaam te verhogen.

Alle behandelingen hebben hetzelfde doel, namelijk het innerlijke evenwicht te herstellen. Deze balans kan worden verstoord door allerlei factoren, zoals stress. Ayurveda leert ons hoe we de balans kunnen behouden of herstellen. Leef volgens de principes van Ayurveda & leef in harmonie met je lichaam, geest en ziel!

Wat maakt Ayurveda een unieke en onmisbare geneeskunde is echter haar natuurlijke aanpak: lichaam en geest worden behandeld als een geheel en therapieën zijn aangepast aan elk individu. Ayurveda zal u helpen een evenwichtig en gezond leven te bereiken.

Ayurveda is aanbevolen voor:

Reumatologie - rug pijn-gynaecologische problemen - onvruchtbaarheid - steriliteit - depressie - slapeloosheid - hoofd pijn - hypertensie - psychische stoornissen-dermatologische problemen - cardiale problemen - obesitas - Diabetes - falen van immuniteitssysteem - revitalisatie.